Történetem a társadalomról

2017.11.05

Ahogy utazom a nagyvilágban, naponta találkozom érdekes emberekkel akikkel szívesen beszélgetek. Így ismerkedtem meg egy lánnyal, hadd mutassam be történetét!

 Kis falusi családból származik, anyja munkanélküli, apja egy kis vállalkozást vezet. Szülei elváltak így ő édesanyjával, nagymamájával, tartósan beteg húgával és még egy kis húggal él. A családi idill elég torz, nincs sehol sem szeretet, szinte mindenki önző a házban, s elzárt burokban élnek egymás mellett, csak a nyomor és a pénztelenség marad. A lány hamar a magány áldozata lett, mindig is furcsállta személyiségét, a társai kirekesztették. Az elején próbálkozott, de hamar rájött a legtöbben felszínesek és hazugok. Bántották őt, az öltözködése, a testsúlya, a kinézete, a gondolkodásmódja miatt. Később jöttek a testi bántalmak is. Sajnos ezekre elég homályosan emlékszik, így nem pontos a leírás, mivel régen is volt s mélyen elfojtotta ezeket az emlékeket.

- Lépjünk tovább..- mondta ő. A középiskolás éveiről említek pár gondolatot. Amikor elkerült a szülői háztól a kollégiumba, egyre magányosabb lett, ezért a: " pubertáskori zavarok miatt több ízben öngyilkosságot kíséreltem meg."- idézi József Attila szavait. A tanárai látták a hegeket a karján, lábán ezért pszichológushoz küldték. Ahogy járt a pszichológus hölgyhöz egyre jobb lett a közérzete. Egyre inkább átértékelte az élete fontosságát, új célokat tűzött ki maga elé. Talált egy menedéket ahol befogadták, ami jelentős változást hozott. Az edzés öröme és miként a teremben az edzőtársai támogatták és segítették, megtetszett neki ez a fajta mentalitás. Ezért is kezdett lemondani a káros szenvedélyeiről, az italról és a cigarettáról. Az önértékelése, elfogadása javulni látszott, de még sok gonddal vívódik. A lány pontosan látta: a kortársai, csak úgy mint a felnőttek könnyedén hoznak ítéleteket. Míg máshol szinte divat a lelkünk feltárása, a nehéz időszakokban segítséget kérni, addig a lelki fájdalmakat felvállalni nem bölcs döntés. Ezt felismerve a főszereplő mégis megtette amit mások lehetetlennek neveznek. Felhagyott az összes olyan cselekvéssel ami rossz élményeket adott neki. Amit kapott az élettől azt a keveset is olyan embereknek adja akik kiérdemlik és kérik az ő segítségét. Sokszor ételt ad a hajléktalanoknak ha már pénzt nem is tud, s önkéntesként is részt vesz különböző jótékonysági rendezvényeken. Motivációt ad, minden olyan társának akik hasonló sérelmekkel küzdenek. Legfőbb vágya és álma az egyenlőség , a tisztelet megadása az összes embertársunk iránt. Elfogadó és segítőkész társadalom legyen a világon akik vigyáznak egymásra, a természeti kincsekre, békében az állatokkal .

Ez mind szép meg minden, de sajnos vannak dolgok amiken nem fogsz tudni változtatni. Pont hogy az egyenlőség és a tisztelet embertársaink iránt már ki- halt a társadalomból. Az emberek állatként viselkednek, az állatok meg emberként.

Az emberek gyávák ahhoz hogy összetartsanak, és együtt alkossanak/változtassanak dolgokon. Egy fecske nem csinál tavaszt tudod. De sajnos már 100 sem de még az ezer is kevés. Ugyanis több milliárdnyi emberről beszélünk. Ennyit nem lehet megmozgatni túlságosan a média meg reklámok manipulatív hatása alatt vannak.

További cikkek!

 

Az internet tengernyi adathoz ad hozzáférést, és mindenkinek ad lehetőséget, hogy kapcsoladba lépjen másokkal virtuálisan. Nem nehéz észrevenni, hogy az innováció és a technológiai fejlődés sok problémát is hozott magával. Megszületett például a közösségi média ami lehetővé teszi az embereknek, hogy kapcsolatba lépjenek barátaikkal egyszerűen és...

Számos problémákról beszélhetnék, amik a mindennapjaink részévé váltak, de én a két legnagyobb mentális ellenségemet választom. A zöld és sárga színű szörnyeket, amik nem mindig hagyják, hogy tisztán lássak egy-egy bizonyos helyzetet, és ezekkel majdnem, hogy nap mint nap szembe nézek.

© 2018 Worlds Collide. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el